حسین محمد رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر در اصفهان افزود: کشاورزان به همین سبب در ایام نوروز به نا عدالتیها در تقسیم آب معترض بودند که البته این موضوع با وساطت استاندار اصفهان و قول مساعد به کشاورزان خطم بخیر شد تا در نهایت کشاورزان به مزارعشان برگشتند.
وی اظهار داشت: از دوران اردشیربابکان که نزدیک به دو هزار سال است آب طبیعی زاینده رود میان کشاورزان حق آبه دار تقسیم و برای آنها حق ایجاد شده و این آب متعلق به حقابه داران زاینده رود است که البته پس از الحاق آب تونل اول کوهرنگ که در مهرماه سال 1332 به زاینده رود انجام گرفت هزینه های حفر آن از حق آبه داران 33 سهم زاینده رود طی قبضهای کوهرنگی توسط دولت دریافت شد که بر اساس مدارک موجود آب این تونل نیز متعلق به حق آبه داران است.
یک میلیارد و 180 میلیون متر مکعب حق آبه کشاورزان است
رئیس انجمن حمایت از کشاورزان اصفهان افزود: میانگین آمار بلند مدت آب، حق آبه داران از زاینده رود طبیعی و تونل اول کوهرنگ نیز یک میلیارد و 180 میلیون متر مکعب در سال است که حق مسلم حق آب داران 33 سهم زاینده رود است که توسط آب شرب، صنایع کوچک و بزرگ، برداشتهای بی اندازه آب توسط شهرداری ها، برداشتهای غیرقانونی آب توسط کشاورزان بالا دست رودخانه زاینده رود چه قبل سد و چه بعد از سد زاینده رود برداشت شده و زاینده رود و آبخورهای قانونی آن را به ورشکستکی انداخته است.
استحصال آب توسط دولت 370 میلیون متر مکعب است
وی خاطرنشان کرد: آب تونل دوم کوهرنگ که میانگین بلند مدت آن 250 میلیون متر مکعب و چشمه لنگان با دبی 120 میلیون متر مکعب که جمعاً 370 میلیون متر مکعب در سال است که توسط دولت استحصال شده که برای مصارف شرب، صنعت، خدمات، سهم آبه داران و اشتراکی ها و دیگر مصارف در نظر گرفته شده است و وزارت نیرو بعد از جبران کسری آب حق آبه داران اختیار فروش این آب را دارد، که در حال حاظر تنها مصرف آب شرب خیلی بیش از این مقدار است.
مجازاتی برای متخلفان فروش آب
محمدرضائی افزود: مسئولان باید برای جلوگیری از هر گونه فروش و هر گونه بارگذاری جدید بر روی زاینده رود اقدام و مجازاتی برای متخلفان فروش آب از این تاریخ تا رفع کامل کمبود آب حق آبه داران در نظر بگیرند.
عکسی تزئینی است
رئیس انجمن حمایت از کشاورزان خاطرنشان کرد: قانون توزیع عادلانه آب به صراحت اشاره کرده است که هیچ کس حق ندارد در حریم رودخانه ها دخل و تصرف و یا مانعی در مسیر آن ایجاد کند و هر بالا دستی مسئول خساراتی است که از عمل غیر متعارف او به پایین دستی وارد می آید.
شهرداری آب را به نفع خود مدیریت و در آن دخل و تصرف می کنند
وی خاطرنشان کرد: جای تعجب است چرا مسئولان آب منطقه ای استان اصفهان که متولی رودخانه زاینده رود هستند بجای اینکه باید به جدیت در حفظ و نگهداری حریم رودخانه بکوشند در شهر اصفهان و شهرستانهایی که در مسیر زاینده رود است اختیار دار نیست و شهردارها و صنایع، کشاورزان بالا دست رودخانه اختیار دار هستند، چه اتفاقی افتاده که مسئولان آب منطقه از وظیفه خود غصور و دیگران باید آب را به نفع خود مدیریت و در آن دخل و تصرف کنند، در صورتیکه قاتون چیز دیگری می گوید.
بیش از 95 درصد کشاورزان اصفهان درآمدشان به صفر کاهش یافت
وی می افزاید: با نبودن آب در زاینده رود بیش از 95 درصد کشاورزان اصفهان درآمدشان به صفر کاهش یافته و این به معنی بی پولی، بدبختی، ورشکستگی، فروش حیوانات اهلی، فروش لوازم منزل، فروش جهیزیه دخترهایشان، فروش ادوات کشاورزی و اسباب دستشان، عقب افتادن ازدواج ها و بالا رفتن سن ازدواج، مهاجرت به کلانشهرها، بزهکاری و لغزشهای اجتماعی ، سکته های نابهنگام بر اثر فشار بدهکاری و ... را در پیش داشته است.
رئیس انجمن حمایت از کشاورزان اصفهان خاطر نشان کرد: بی آبی و توزیع ناعادلانه آب و هزینه های سرسام آور حمل و نقل و تعرفه قبوض برق کشاورزی و گرانی سوخت و نبودن علوفه برای دام ها، خرید شیر زیر قیمت تولید به عنوان دغدغه های اصلی کشاورزان منطقه نام برد و افزود: این کشاورزان با تمام این مشکلات برای دوری از تنش صبر پیشه کرده اند ، در صورتی که بیشترین شهدا، جانبازان و مفغودین از همین کشاورزان و روستائیان بوده و بیش از 95 درصدشان به پای صندوق های رأی رفتند و به وظیفه خود عمل کرده اند.
دولت توجه بیشتری به کشاورزان کند
وی بار دیگر با تاکید بر اینکه کشاورزان اصفهان همواره پشتیبان و حامی دولت در اجرای طرح هدفمندی یارنه ها بوده و هستند، تصریح کرد: این مردم همواره حمایت خود را از دولت اثبات کرده اند و امروز خواستار توجه بیشتر دولت نسبت به کشاورزان اصفهان هستند.
محمدرضائی با اشاره به نامگذاری سال جهاد اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری، گفت: مسئله جهاد اقتصادی و تعبیر آن بار معنایی زیادی دارد و باید از این نامگذاری در زمینه های تولید، اشتغال و اقتصادی استفاده کنیم، بخش عمده ای از اقتصاد کشور ما برپایه و اساس کشاورزی است، اصفهان هم یکی از قطبهای کشاورزی محسوب می شود و بخش عمده ای از اقتصاد ما بر روی دوش کشاورزان است.
عکس تزئینی است
بسیاری از کشاورزان اصفهان بیکار هستند
وی افزود: در گذشته کشاورزی رونق خاصی داشت و جزو گروههای ممتاز بود اما اکنون این وضع با توجه به وضعیت خشکسالی و بی آبی، کود و سم و گران بودن حاملهای انرژی و پائین بودن قیمت محصولات، مطلوب نیست.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزان منطقه همیشه از عدم تعادل و توازن بین قیمت محصول و هزینه های آن گلایه دارند و با وضع موجود خیلی از کشاورزان بیکار شده اند و شغل دیگری هم ندارند.
نظر شما